vineri, 22 octombrie 2010
Ciorba de perisoare
Ingrediente:
400 g carne tocata (porc si vita)
o ceapa
un ardei
2 morcovi
o telina
2 cartofi mari
o mana de orez
2 oua
o legatura de leustean
100 g bulion
o lamaie
2 cuburi knorr
sare,piper,ulei
Mod de preparare:
Se toaca jumatate de ceapa,se taie marunt morcovul si telina,ardeiul cubulete
Se calesc in 5 linguri de ulei
Se adauga 2,5 litri apa si lasam sa fiarba
Intre timp preparam compozitia pentru perisoare:amestecam carnea de vita cu cea de porc
Tocam cealalta jumatate de ceapa si o calim
O punem peste carne,adaugam sare si piper si amestecam
Curatam cartofii,ii taiem cuburi,tocam cateva fire de leustean
Cand incep sa fiarba legumele adaugam cartofii,verdeata,bulionul si orezul
Apoi dam focul la mic,facem mingiute din carne si le punem incet in ciorba
Lasam sa fiarba jumatate de ora la foc mic
Tocam restul de leustean si stoarcem lamaia
Cand incep sa pluteasca perisoarele
Punem verdeata,lamaia si knorrul
Incercam cartofii si cand sunt fierti stingem focul
Batem ouale intr-un castron si turnam incet peste ciorba amestecand cu furculita
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Aoleu Lauro, ma omori cu mancarurile astea, fix cand e foamea cea mai mare, eu intru pe siteul tau si imi ploua in gura ! :)) :*:* arata super bine, trimite mi si mie o portie prin posta !
RăspundețiȘtergere