vineri, 22 octombrie 2010

Ciorba de perisoare



Ingrediente:

400 g carne tocata (porc si vita)
o ceapa
un ardei
2 morcovi
o telina
2 cartofi mari
o mana de orez
2 oua
o legatura de leustean
100 g bulion
o lamaie
2 cuburi knorr
sare,piper,ulei

Mod de preparare:
Se toaca jumatate de ceapa,se taie marunt morcovul si telina,ardeiul cubulete

Se calesc in 5 linguri de ulei

Se adauga 2,5 litri apa si lasam sa fiarba
Intre timp preparam compozitia pentru perisoare:amestecam carnea de vita cu cea de porc

Tocam cealalta jumatate de ceapa si o calim

O punem peste carne,adaugam sare si piper si amestecam

Curatam cartofii,ii taiem cuburi,tocam cateva fire de leustean

Cand incep sa fiarba legumele adaugam cartofii,verdeata,bulionul si orezul
Apoi dam focul la mic,facem mingiute din carne si le punem incet in ciorba

Lasam sa fiarba jumatate de ora la foc mic
Tocam restul de leustean si stoarcem lamaia

Cand incep sa pluteasca perisoarele

Punem verdeata,lamaia si knorrul

Incercam cartofii si cand sunt fierti stingem focul
Batem ouale intr-un castron si turnam incet peste ciorba amestecand cu furculita

Un comentariu:

  1. Aoleu Lauro, ma omori cu mancarurile astea, fix cand e foamea cea mai mare, eu intru pe siteul tau si imi ploua in gura ! :)) :*:* arata super bine, trimite mi si mie o portie prin posta !

    RăspundețiȘtergere